söndag 23 mars 2008

Pectus Pectoris. Imperiets Hjärta.



"Värden snurrar runt oss. Vi är mittpunkten. Vi är livsådern"





Pectus Pectoris.


Den enorma luftstaden som badar i solksken och välstånd. Den enorma kuggen som utgör stadens bas sitter monterad på den väldiga skruven som är rotad djupt ner i marken. Cogtown kallas den av Nebelichtinvånarna och även Bridgefolket. Onda tungor i Nebellichts fattigare kvarter benämner ibland den vackra staden som "Peckertown"
Flera mil sträcker sig kuggen i diameter och den rör sig aldrig. En gång i tiden ryktades det om att Pectus Pectoris hade varit en simpel markstad, men ett hot från norr fick dem att vrida sig uppåt. Uppåt mot gudarna. Ett ställe värdigt invånarna. Eftersom hela staden är en ända cirkelform som spänner över vidsträckta arealer, är den indelade i segment eller ringar.De olika samhällsskiktens klasser varierar beroende på hur nära man kommer Kuggens mitt.

Där Skruven och Kuggen möts bor kungligheterna och som ringar på vattnet går det sedan utåt i en sjunkade klassordning. Precis som de vill ha det i paradiset. Alla finner sig i det och det är ett naturligt samhällsfenomen.
Det finns inte lika många fattiga omräden som i Nebellicht och de två städerna har alltid haft en outtalad fejd i mellan sig. inga våldsdåd eller hotelser, utan bara ett ogillande som bubblar under ytan. De båda städerna styrs av två uråldriga matriarker med stränga ansikten.

En lufthamn med bryggor och dockor finns posterat i den västra delen och en järnvägsknut mynnar ut i en prålig station i koppar och järn nära Skruvens mitt. Bara de rika åker tåg. Det är lyx och det är en otrolig ingengörskonst att skåda när man reser till Pectus Pectoris. En halvmil ifrån stadens jordfästade jättekedjor måste ångpanneingengören öka tryck och hastighet till det fyrdubbla. En viss ventil som är till för endast uppstigningen måste tillgripas. Tåget kommer sedan att börja jobba sig upp för en ramp för att sedan haka i magnetiserade spår som skruvadr sig runt den stora Skruven.
En vacker utsikt skrivs det ofta om i tidningarna. Baroner och Grevar talar vitt och brett om den hissnande upplevlelse mekanikens under bringar dem. En lokförare sa en gång blygt in en liten spalt att det hela handlar bara om ångtryck och rörelseenergi. Han glömdes snabbt bort. Cogtowns invånare vill ha glamour och leva det goda livet. Intellektuell utveckling och utbildning i den regerande erans byggen.



1 kommentar:

Roos sa...

mitt inlägg blev av någon anledning helt mongo för att uttrycka sig korrekt. Konstig färg och helknasig font. Kanske kan du fixa det Tom? Jag kommer inte åt de där instllningarna.

-Ingo-