söndag 23 mars 2008

Bridge och borgmästare von Lück

Bridge är en handelsstad som eteblerats vid den enorma mekaniska valvbron som spänner över floden Rhymes djupa ravin. Så länge de två stora städerna funnits har Bridge legat strategiskt nästan halvvägs mellan dem. Staden styrs av den populära men råbarkade borgmästaren Gunther "Steel Eye"von Lück, som suttit på sin post i nästan femton år.
Att hitta en efterträdare som bemästrar den svåra balansgången att upprätthålla lag och ordning, men samtidigt uppmuntra frihandeln anses i nuläget omöjligt. Detta vet von Lück mycket väl, och skäms inte för att använda situationen till att tillskansra sig och Bridge mer självständighet i förhållande till Matriarkerna. von Lück är känd för att ganska burdust skicka hem hovets förhandlare när de vill höja skattesatsen eller ställa övriga krav på Bridge.

För närvarande finner sig Matriarkerna i von Lücks autonomitet, väl medvetna om riskerna att avsätta honom. Han har nämligen lyckats avvärja varje pirat-raid hittills, och fått staden att växa till det dubbla under sin tid som borgmästare.

Bridge i sig själv är en stad som vuxit snabbt, och det är en bubblande häxkittel av olikheter. Det är också en uttalad handelsstad, med ett minimum av byrokrati och låga tullar. Hit kommer lycksökare, laglösa, prisjägare, handelsmän från Orienten samt en handful av aristokratin som tvingas övernatta här när järnvägen fyller på kol och gör underhåll. Stadens sheriff är känd för sin liberala syn, och inga vakter lägger sig i ett barslagsmål eller prostitution så länge det inte är fara för liv och lem. Den mer konservativa enklaven av Metalsmiths har flera gånger uttalat sig kritiskt mot det sedelösa levernet och släpphäntheten i Bridge.

2 kommentarer:

Roos sa...

Det här gillar jag Tompa. Jag får massor med inspiration.
Fin fint inlägg.

RooF sa...

Hej och säger bara WOW! fasiken vad intressant ser framemot mer intressant fakta. och som ovannämda skapar det en viss inspiration.
you go boy!

Mvh DanielG